Organizacija Kulturno umetniško društvo Superstar (krajše KUD Superstar) je bila ustanovljena v letu 2003 z namenom združevanja ljudi vseh generacij, ki z ljubiteljskim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju kulture in s tem prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 

Z delavnicami za otroke in odrasle društvo prispeva k aktivnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. V letih delovanja se je društvo specializiralo za področje plesne umetnosti in za področje plesa kot tekmovalne športne discipline. V svojih prostorih društvo deluje vsakodnevno. Od najmlajših, ki se učijo svojih prvih plesnih korakov, do upokojencev, ki so komaj v tem poznem obdobju našli čas za učenje družabnih plesov.

 

Sodelujejo s plesnimi strokovnjaki, diplomiranimi plesnimi učitelju in trenerji, katerih delavnice in pripravljalni treningi so plesalce, člane KUD Superstar pripeljali do vrhunskih dosežkov.  

Z vključitvijo društva v najvišjo plesno organizacijo Plesno zvezo Slovenije, ki združuje slovenske plesne klube in društva, je KUD Superstar omogočil svojim članom udeležbo na uradnih kvalifikacijskih tekmah in s tem tudi na državnih prvenstvih kot na evropskih in svetovnih prvenstvih. Takoj po včlanitvi leta 2008 so se plesalci že v letu 2009 začeli udeleževati uradnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih (MTP) in prav kmalu, le v nekaj letih začeli segati tudi po najvišjih uvrstitvah. Prav v letu 2015 so plesalci break dance-a osvojili naslov evropskih in svetovnih prvakov med mladinci in člani. Prav tako so se superstarjevi plesalci začeli udeleževati drugih mednarodnih festivalov in tekem, kjer so in še vedno segajo po najvišjih priznanjih.


Ples je najlepša športna panoga in umetnost brez meja. Daje več kot vzame.