Diplomirana ekonomistka v sodobni družbi, plesalka, koreografinja in diplomirana plesna trenerka (strokovno izobraževanje PZS). Danes živi v Londonu, kjer pleše in sodeluje z najboljšimi iz celega sveta ter svoje znanje še naprej deli z našimi plesalci, ko nas obišče v Sloveniji.


Zase pravi, da pleše že odkar lahko stoji na nogah, vsaj tako so ji rekli starši, prav zato so jo tudi vpisali v plesno šolo že pri 4. letih in od takrat naprej je ples njeno življenje. Je večkratna državna prvakinja v solo in duo v hip hopu in večkratna državna prvakinja v disco danceu. Plesalka, koreografinja in trenerka skupinam z mnogimi mednarodnimi naslovi prvakov, srebrnimi in bronastimi odličji.


Danes ima za seboj več kot 20 let plesne kariere kot aktivna MTP plesalka in ima svoj stil, vendar se še vedno udeležuje različnih workshopov, battlov in drugih plesnih dohodkov ter "odkriva" svoje znanje in ideje in deli to naprej. Rada ustvarja z mladimi, deli svoje znanje, mišljenje in jih spodbuja k lastnemu plesnemu razvoju in ustvarjanju.


Plesati je začela jazz balet, nato presedlala na hip hop, več let pa je trenirala tudi disco dance. Kmalu je začutila hip hop kot njeno glavno plesno zvrst in začela stilsko iskati samo sebe, se izpopolnjevati in živeti ta način življenja oz. biti del hip hop kulture. Danes diha preko hip hop old school & new style glasbe in se na to glasbo plesno izraža in ustvarja. Skozi vsa leta treniranja je imela srečo sodelovati in se učiti od priznanih trenerjev v Slovniji in tujini, ki so jo vedno znova motivirali in pokazali nov vidik plesnega razmišljanja ter ustvarjanja tako, da je lažje ustvarila svojega.. Vsako leto se udeležuje mnogih hip hop dogodkov/eventov/battlov tako doma kot v tujini (Buddha Stretch, Mr. Wiggles, Fred the realness, Waydi, Ukay, Oomoo, Flockey, Mike O'song, Marty Kudelka,...). K temu spodbuja tudi mlade, saj meni, da je pri mladih premalo lastnega ustvarjanja in samoinciativne kreativnosti.
Kot plesalka in koreografinja se je začela razvijati v Blejskem plesnem studiu, kjer si je kot tekmovalka sama sestavljala koreografije in sistematično pripravljala treninge. Še večji izziv je sprejela, ko je pri 16. letih koreografirala svojo prvo malo disco dance skupino, ki je postala tudi državni prvak v letu 2005. Pri 19. letih je trenirala in koreografirala svojo prvo street malo skupino, ki so postali svetovni prvaki 2008. Pri 20. letih, skupaj z svojim bratom Romanom Urekom, prvo hip hop malo skupino - evropski prvaki 2009.
Danes ve, da so trenerji samo orodje katero ti pomaga pri razvoju, uspehe si krojiš sam z lastnim garanjem in željo. Najbolj pomembno pa je, da si sam znaš oblikovati oz. najti svoj stil oz. svoj lastni "plesni jaz", katerega ti nihče ne more vzeti.
"Bodi samosvoj, bodi ti" to je mentaliteta iz katere izhajam. Uporabi orodje (trenerji, workshopi, eventi), ki ga imaš lahko na voljo, zato da zgradiš svoj lastni "plesni jaz".
Ples je njeno življenje: ťIzražanje na glasbo me hrani, sprošča in osrečujeŤ.